Aquest dimecres hem visitat l’escola agrària del Pallars. És una escola peculiar, instal·lada en una antiga estació de la línia de ferrocarril Lleida- La Pobla. La seva ubicació i el seu equip docent en fan un espai molt acollidor.

Pallars_41502Pallars_6248

 

 

 

 

 

Per arribar-hi hem creuat també la Segarra i la Noguera, unes comarques amb grans valors naturals i paisatgístics. Hem pogut percebre la plenitud d’aquesta primavera plujosa, i també hem sigut testimonis de la riquesa arquitectònica de l’entorn, farcit de castells, torres de guaita, masos peculiars, etc. Tot plegat denota la relació dels antics estadants amb l’entorn rural. Una mostra de la bellesa de l’entorn natural el vam poder veure davant mateix de l’escola.

Pallars_pano

A l’escola hem participat en els treballs de síntesi dels alumnes, en aquest final de curs apretat. Ens han ofert un itinerari interessantíssim en bicicleta al Parc de les Olors de Claverol, situat en un indret meravellós i que està portat amb gran diligència i eficàcia.  També hem visitat l’emblemàtica bodega de Can Portet, responsable de l’elaboració de licors molt particulars, com la ratafia dels raiers. A l’embassament de Sant Antoni hem compartit una estona de filmació dels alumnes que preparaven el seu itinerari mitjançant una guia videogràfica.

Pallars_9828Pallars_23250