Acabem de publicar el vídeo d’una interpretació extraordinària de la Polonaise brillante Opus 3 per cello i piano de Chopin. La peça està interpretada per Ramon Bassal al cello i Maria Canyigueral al piano. Aquest enregistrament s’ha fet a la Sala Viader de la Casa de Cultura de Girona. El tècnic de so és en Joan Artigas, i l’operador de vídeo és en Quim Paredes.

Ramon Bassal va nèixer a Barcelona el 1988, i va començar a estudiar cello amb el seu pare Josep Bassal. Alhora va estudiar també piano a la Marshall Academy on va tenir l’oportunitat de rebre classes d’Alicia de Larrocha. El 2006 va guanyar el primer premi de cello i també de pianoal concurs del Conservatori Isaac Albeniz de Girona. Des de llavors ha participat en diversos màsters arreu del món i ha participat en diverses orquestres internacionals.

Maria Canyigueral, nascuda a Girona, estudià al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Michel Wagemans i amplià els seus estudis amb André de Groote a Brussel·les i Nino Kereselidze a Madrid. Posteriorment es trasllada a Londres, ciutat a on resideix actualment, i becada per la Fundació Agustí Pedro Pons cursa un Master of Arts in Performance a la Royal Academy of Music sota la tutela de Sulamita Aronovsky, que finalitza al 2013 obtenint el Dorothy Bryant Award.