Project Description

L’Àlbum de cromos de Celrà: Els elements patrimonials, pretén ser una eina lúdica al servei de la població, amb la finalitat de difondre alguns dels principals elements del nostre patrimoni. El format inclou un seguit d’imatges amb un tractament fotogràfic peculiar, i també incorpora esbossos amb la finalitat d’anar una mica més enllà.
Amb les il·lustracions, doncs, a més de mostrar l’estat actual dels elements més emblemàtics del municipi, intentem explicar bàsicament com eren en el moment en què van donar servei, així com els treballs i activitats que hi podien tenir lloc.
Lluny de ser un treball excessivament metòdic, la voluntat és difondre els valors de les restes que encara es conserven, especialment als més petits. Molts dels elements més antics i rústics, amb el pas del temps i l’abandó, han patit un desgast important que sovint en desdibuixa l’estructura.
També hem donat importància als valors naturals del nostre entorn, immers a les Gavarres, a la riquesa i diversitat del seu bosc i als exemples espectaculars d’arbres monumentals, dels quals el municipi està farcit i que, per sort, tenim catalogats per a la seva preservació.