Project Description

Aquest és un projecte d’implicació amb el món de l’educació realitzat durant el curs 2015-2016. Hem entrat a formar part d’aquest projecte de l’institut de Celrà que promou un procés participatiu, en el que es vol donar la veu als alumnes del centre. En el nostre cas s’ha proposat que el grup de treball d’aquesta taula de participació el formin 8 voluntaris de 3er d’ESO. Aquesta taula es realitzarà en sessions setmanals d’una hora, i en aquest marc els participants hauran de prendre iniciativa i debatre sobre sostenibilitat i convivència, què poden aportar ells per, en definitiva, millorar la societat.

Sostenibilitat i convivència afecta la nostra societat, i no és gratuït que en un centre d’educació es desenvolupin els valors personals i col·lectius. Les eines de sensibilització a vegades topen amb actituds i sentiments contradictoris: els alumnes es poden sentir allunyats de segons quins arguments se’ls plantegi, qui els argumenta, i de quina manera es realitza. Per això en aquest projecte apostem per donar el protagonisme als alumnes, i que siguin capaços de detectar quins temes els importen i poder-los debatre en llibertat.
Aquest projecte s’enregistrarà amb vídeo amb la finalitat de tenir un testimoni de l’evolució d’aquest treball i per a transmetre periòdicament els debats, propostes i conclusions a que arribin els alumnes participants a la resta d’alumnes i professorat del centre. El document final comprendrà un recull de les diferents sessions, els principals arguments desenvolupats i l’evolució d’aquest grup de treball.