Avui hem tornat a travessar Catalunya. De les Gavarres, hem passat per les suredes de Sant Hilari, els boscos caducifolis i avets a Espinelves, les boires … Uns espais tant abastables i tan diversos fan d’aquest territori un indret especial. Arreu hem pogut veure les cabanes de pedra o fang de temps passat; camps d’oliveres retallats a l’horitzó, com maquetes d’un pessebre gegantí.
Hem arribar a la plana agrícola de la Noguera, testimoni de la gebrada generalitzada. Però l’activitat era gran ja a punta de dia: tractors llaurant, cremes controlades a diferents conreus. El sol ha aparegut tímid uns instants, però en arribar a l’escola agrària de Vallfogona de Balaguer, la boira baixa encara no s’havia aixecat, i ens ha acompanyat durant tota la filmació. Hem pogut seguir les diferents tasques de maneig dels animals dels granja, i hem acabat escalfant-nos a les aules d’informàtica.
La boira ens ha ofert unes imatges especials de l’entorn i dels alumnes treballant al camp. Ja a migdia el sol s’ha imposat. Curiosament en tornar a casa, estava tapat …

Balaguer_196Balaguer_34330