El Drac Normal 2020-09-22T15:45:12+00:00

EPS! EL DRAC TORNA A FER DE LES SEVES!

No n’ha tingut prou en tenir una web pròpia amb 75 contes il·lustrats, una cançó expressament composada per a ell, un conte de “santjordi” protagonitzat per la seva amiga víbria, etc, que…
A partir del dia 21 de setembre, al vestíbul de l’Escola Montfalgars de Santa Eugènia de Ter, els nens i nenes de l’escola hi trobaran una petita sorpresa: l’exposició UN DRAC NORMAL I EL VIRUS CORONAT.

Així, el drac normal vol continuar, a la seva manera, acompanyant a la mainada en el seu retorn cap a la normalitat.

Podeu veure els plafons de l’exposició UN DRAC NORMAL I EL VIRUS CORONAT clicant el drac.

UN DRAC NORMAL, UN PROJECTE GENS NORMAL

Aquest any 2020 serà recordat durant molt de temps per la manera en que ens ha canviat a tots la vida. D’un dia per l’altre vam deixar enrere la més absoluta normalitat i vam començar a viure en la inseguretat. El nostre món es va començar a aturar el divendres 13 de març quan les escoles van tancar les seves portes amb moltes coses a dins. S’estava vivint una situació delicada, excepcional, nova per a tothom, sense referències prèvies de com afrontar-la i, sobretot, com gestionar-la. I tot per culpa d’un microbi microscòpic anomenat Covid-19 que s’estava estenent ràpidament per tot el planeta infectant a la població, una pandèmia mundial.

L’endemà es va decretar l’estat d’alarma a tot l’estat i vam aprendre i patir una paraula nova: confinament. Durant 15 dies es restringiren les sortides al carrer dels ciutadans, només es podia sortir al carrer per causa de força major o situació de necessitat. Arreu es van aturar totes les activitats no essencials, el carrers van quedar buits, i la gent (petits i grans) es va quedar tancada a casa. El que només havien d’ésser 15 dies de confinament preventiu es va anar allargant successives vegades veient la magnitud de la pandèmia… Fins que, mica en mica, ara que ha començat el mes de juny, sembla que ens n’anem sortint.

El projecte Un drac normal va sorgir de la improvisació i de la necessitat del moment. Els grans però, sobretot, els nens i les nenes havien quedat, d’un dia per l’altre, allunyats de la seva zona de confort. No podien anar a l’escola, no podien jugar amb els seus amics i amigues, no podien visitar els seus avis i àvies, no podien sortir de casa… Per això, vam voler ajudar-los a la nostra manera, obrint-los una petita finestreta, a mode de senzills contes il·lustrats diaris, per intentar mostrar-los què estava passant al món des d’una perspectiva molt propera a la seva. Així, la figura d’un drac ens va encaixar perfectament per portar a terme el nostre objectiu.

El petit repte que suposava escriure i dibuixar quinze contes protagonitzats per un drac normal, mica en mica, degut a la situació que s’ha anat vivint, s’ha convertint en un gran projecte que ha arribat a les setanta-cinc històries i que també ha inclòs un munt de material pedagògic, un conte de sant Jordi (La Jordina i la víbria del gorg blau) i una cançó.

LA CANÇÓ DEL DRAC

ESPECIAL DIADA DE SANT JORDI

Per aquesta diada tan especial, el Drac ha volgut fer un conte especial per a tots els nens i nenes.