Actualment estem preparant l’edició de diversos contes i llegendes que tenen lloc al barri de Santa Eugènia. Seguint la idea inicial d’en Jaume Prat, quan va crear el personatge de “la nimfa del rec”, la ficció i la creació de personatges sorprenents li permeten crear unes històries per mitjà de les quals es pot fer arribar més fàcilment la manera de viure del passat. Així doncs, uns protagonistes que sovint es relacionen directament amb personatges o fets que han tingut lloc en la nostra història recent, són el mòbil al voltant del qual es desenvolupa un conte divertit, testimoni de les vivències del nostres avis, besavis … rebesabis!
El talp de Santa Eugènia és un exemple més de la imaginació d’en Jaume, que ens acosta de nou a les “profunditats” de les hortes del barri.

“Si passegeu per Santa Eugènia de Ter i us arribeu fins a l’antiga fàbrica de filats, actual Espai Marfà amb la biblioteca Salvador Allende com a plat fort, podreu comprovar que aquesta no es va construïr al costat de la sèquia Monar, ni a dreta ni a esquerra, sinó que a sobre del curs d’aigua! Perquè ?…”